AMARONE
DELLA VALPOLICELLA DOCG

50% Corvina Veronese
30% Corvinone
15% Rondinella
5% Other indigenous grape varieties
Vineyards in the hills north east of Verona
The carefully hand-picked and selected grapes are put in small plastic crates and dried in ventilated rooms for about three months. When they reach the perfect grade of dryness they are pressed and fermented in stainless steel tanks.
The fermentation lasts for about 30 days.
After a period in concrete tanks, where it undergoes
malolactic fermentation, the wine is transferred to large oak
casks of medium and large size for 3 years.
After bottling the wine refines for at least 6 months.
Intense red colour with garnet flecks, bouquet of cherry and red fruit jam, spicy finish and full velvety body.
All rich style cuisine, strongly flavoured meats, aged and
spicy cheeses.
15% vol
Descrizione
Le uve attentamente selezionate in vigneto e raccolte in piccole cassette sono appassite per circa 3 – 4 mesi in locali asciutti e ben aerati. Al raggiungimento dell’ideale grado di appassimento sono pigiate e poste a fermentare in serbatoi d’acciaio termocondizionati. Avviata la fermentazione questa si prolunga per circa 30 giorni per consentire il totale sviluppo dell’ alta gradazione del vino. Dopo una prima evoluzione in cemento per alcuni mesi – in modo da consentire lo svolgimento della fermentazione malolattica – ha inizio l’affinamento in botti di rovere di medie e grandi dimensioni per circa 3 anni. Dopo l’imbottigliamento il vino riposa per almeno 6 mesi in bottiglia.
Premi e riconoscimenti
2020


2018

2016

2014


2012


2011

2009
