AMARONE
DELLA VALPOLICELLA DOCG RISERVA

60% Corvina Veronese
20% Corvinone
20% Rondinella
The vineyards are situated between the Illasi and the Cazzano di Tramigna valleys.
The grapes are carefully selected and harvested by hand. Only the best bunches are carefully placed in small boxes which are then placed in well aerated drying lofts. The
grapes remain there until they reach the perfect level of dehydration. After a further selection to remove any
damaged grapes, the stems are removed, the grapes are pressed and the maceration and fermentation start.
The wine is then left to mature in small and medium casks
for six years. A further maturation of at least six months
takes place once the wine is bottled.
Intense red with hints of garnet after aging. A complex and
ample bouquet with notes of red fruit preserves and spices, hints of cherries and tobacco. On the palate this wine shows great intensity and elegance
The perfect accompaniment for elaborate meat dishes,
game, and mature cheeses. A perfect meditation wine.
15,5% vol
Descrizione
Le uve attentamente selezionate in vigneto e raccolte in piccole cassette sono appassite per circa 3 – 4 mesi in locali asciutti e ben aerati. Al raggiungimento dell’ideale grado di appassimento sono pigiate e poste a fermentare in serbatoi d’acciaio termocondizionati. Avviata la fermentazione questa si prolunga per circa 30 giorni per consentire il totale sviluppo dell’ alta gradazione del vino. Dopo una prima evoluzione in cemento per alcuni mesi – in modo da consentire lo svolgimento della fermentazione malolattica – ha inizio l’affinamento in botti di rovere di medie e grandi dimensioni per circa 3 anni. Dopo l’imbottigliamento il vino riposa per almeno 6 mesi in bottiglia.
Premi e riconoscimenti