VALPOLICELLA
DOC
50% Corvina Veronese
30% Corvinone
15% Rondinella
5% Oseleta
Hillside vineyards, situated in the Valpolicella DOC zone, northeast of Verona.
The vinification takes place in stainless steel tanks at controlled temperature by fuilling, pumping over and delastage. The maceration happens contemporarily with the fermentation and lasts for 10 days. Finally, the wine ages in cement and steel tanks
Bright red in colour with violet hues. Delicate cherry and red fresh-fruit aromas. Medium bodied and well structured. Full flavoured and harmonious with a persistent finish.
This wine is best enjoyed with main courses and with savoury game sauces. It is perfect to be paired with roasted and braised meats, roasted fatty fish, aged cheeses and cured meats.
12% vol
Descrizione
Le uve attentamente selezionate in vigneto e raccolte in piccole cassette sono appassite per circa 3 – 4 mesi in locali asciutti e ben aerati. Al raggiungimento dell’ideale grado di appassimento sono pigiate e poste a fermentare in serbatoi d’acciaio termocondizionati. Avviata la fermentazione questa si prolunga per circa 30 giorni per consentire il totale sviluppo dell’ alta gradazione del vino. Dopo una prima evoluzione in cemento per alcuni mesi – in modo da consentire lo svolgimento della fermentazione malolattica – ha inizio l’affinamento in botti di rovere di medie e grandi dimensioni per circa 3 anni. Dopo l’imbottigliamento il vino riposa per almeno 6 mesi in bottiglia.